Forhandler af PhotoModeler i Danmark, Norge og Sverige

opmåling og konstruktion af presenning

Opmåling Opmåling til en ny presenning kan være en drilsk affære, men ikke ved hjælp af fotogrammetri. I dette tilfælde skal der laves en ny foldbar presenning til cockpittet. Den skal tilpasses kanten af cockpittet og fæstnes til sprayhood'en.

Placering af targetsFor at lette opgaven, bruges Coded Target, som PhotoModeler bagefter automatisk kan finde og identificere.Disse targets refereres automatisk sammen og kameraernes position beregnes. (Billederne bliver orienteret). Nogle Coded Targets har en offset funktion, så man kan måle punkter, der er svære eller umulige at sætte et target på.
CT1

CT Offset
Fotografering Båden fotograferes fra forskellige sider med et digitalt kamera.En god vidvinkel er at foretrække. Punkter, der skal måles, skal kunne ses i mindst 2 fotos. Samtidig skal man kunne se mindst 6 targets for at kunne orientere billedet.
Havbrus2
  Havbrus3Havbrus 3D
Computer bearbejdning
Når billederne er orienteret kan det egentlige 3D opmåling og optegning foretages. Man kan indsætte punkter, linier, kurver. Selv cylindre (i dette tilfælde gelænder) kan meget let tegnes. Man skal kende afstanden mellem 2 punkter for at få den rette skalering. Ligeledes kan man angive sit koordinatsystem ud fra targets.
Billedet til højre er detaljeret opmåling, der ikke var nødvendig for selve presenningen, men da presenningen også skulle være foldbar, var det nødvendigt at kende pladsforholdene der hvor presenningen skulle parkeres.
Konstruktion af presenning
Opmålingen blev eksporteret fra PhotoModeler til SketchUp, som er et decideret CAD program og dermed egnet til at konstruere en presenning.
Først blev bøjlerne konstrueret, så de kunne foldes ned og parkeres ved søgelænderet. Efterfølgende blev presenningsdugen konstrueret mellem bøjlerne.
Presenning
Udfoldning Til SketchUp kan man downloade et unfold program, som er i stand til at udfolde dugen, så tegningen kan anvendes i en skæremaskine. udfoldning