Forhandler af PhotoModeler i Danmark, Norge og Sverige

Nyheder i PhotoModeler 2016

PhotoModeler 2016.0.4 blev udgivet 27 januar 2016 efter et år med intens udvikling og et par måneders beta-test.

En af de vigtigste fokusområder i denne udgivelse er drone / UAS / UAV-projekter.
Programmet er meget hurtigere til at behandle et større antal af fotografier, behandle kontrolpunkter med mere fleksibilitet, og bruger GPS-data fra drone billeder til at fastsætte et koordinatsystem.

Forbedringerne gavner især store projekter i PhotoModeler Scanner (ikke kun drone projekter). De store forbedringer er:
Ny Smart Points Projekt Orientering. Kamera-orienterings algoritmen, der anvendes i Smart Points Projekter, er fuldstændig omskrevet. Det vigtigste mål var hastigheds forbedring - særligt projekter med et stort antal billeder (såsom drone / UAS projekter). Kamera auto-kalibreringen  er også forbedret. (de fleste projekter kan orienters uden kendt kamerakalibrering, hvis der er passende meget overlap og struktur).

Demo / Evaluerings metode er ændret. En Demo download er ændret så de første 10 dage efter installationen giver fuld rådighed over alle funktioner i PhotoModeler. Herefter neddrosles programmet til en demo, hvor der er visse restriktioner (se nedenfor) Man kan stadig rekvirere en Trial / Evaluation kode ved at emaile til 3D Photo (info@3dphoto.dk).

GPS og Kamera positioner. Billeder, der indeholder GPS-data (indeholdt i drone / UAS fotos), orienteres automatisk med et geo koordinatsystem og vises i 3D-vieweren. Dvs. at projektet også er proportioneret og at man ikke behøver at en kendt afstand.

Data styring. Script kommandoer kan startes inde fra PhotoModeler og / eller ved at indlæse en tekstfil. Ekstern styring med DDE bibeholdes.

Informative farveflader. Trianguleret PointMeshes har to nye overflader: farve fra højde« og "Color fra foto overlap". Disse "falske farver" giver nyttig visuel feedback.

EGE er udvidet med automatiske kontrolfunktioner.

Brugergrænseflade er opdateret. Menu ikoner er gjort mere moderne og 3D vieweren har fået "realistiske" kamera symboler

Derudover er der 126 rettelser og forbedringer.

Restriktioner i demo tilstand:

En demo (som et download program bliver til efter 10 dages fuld råderet) har ingen tidsmæssige restriktioner, men begrænses på følgende punkter:

  • Projekter og kamera data kan ikke gemmes
  • Ingen exportmulighed af 3D data, rapporMåleresultater
  • API/DDE kontrol fungerer ikke.
  • Måleresultater vises i reduceret nøjagtighed.